You are here

Odgajivačnica Japanskih Prepelica Zoran Stanojević

Mesto: 
Brendovi: 

Uzgajivanje japanskih prepelica.

Ova jaja predstavljaju pravu energetsku bombu i preporučuju se deci u razvoju, sportistima i starijim osobama.

A, ispitivanjem su postignuti odlični rezultati u lečenju brojnih oboljenja, pa i onih najtežih. Regerenativna sposobnosti prepelica utvrđena je istraživanjem koje su pre nekoliko godina sproveli japanci koji su istovremeno ozračili kokoške i prepelice malom dozom radijacije. Posle mesec dana jaja prepelice bila su potpuno zdrava, dok su kokošija zadržale radioaktivnost. Ova jaja bila su specijalitet na vladarskoj trpezi egipatskih faraona. Kinezi su prepelicu zvali carskom pticom, a japanci su njenu tajnu vekovima ljubomorno čuvali. Njenu čudotvornu moć ispitivali su naučnici Rusije, Engleske, Poljske i Češke, a ostvareni rezultati bili su veoma ohrabrujući. Jaja japanske prepelice pokazala su se kao izvanredan prirodni lek za lečenje brojnih oboljenja. U poslednje vreme sve je više uzgajivača ovih ptica i kod nas, ali se o hranljivosti njihovih jaja i dalje veoma malo zna.

A šta je to tako delotvorno u jajetu ove neobične ptice iz porodice kokoši? Pre svega - hemijski sastav budući da jaja prepelice imaju pet puta više fosfora, sedam puta više gvožđa i deset puta više raznih vitamina nego kokošija. Iako prepeličije jaje sadrži samo 15 kalorija, predstavlja pravu energetsku bombu i preporučuje se deci u razvoju, sportistima i intelektualnim radnicima. Takođe je zanimljivo da svaka prepelica u proseku snese jedno jaje dnevno, a da pri tom njegova težina iznosi skoro deset odsto od ukupne težine ptice.

Samo na osnovu ovog podatka može se razumeti tvrdnja mnogih korisnika da je ovo jaje, zapravo, pravi eliksir života koji je svakome nadohvat ruke. I da ne zaboravimo - prepelice umiru samo od starosti!